- OBJECTIU:Praticar el procediment de percolacio,per obtenir un extracte fluid de Lavandula angustifolia.
- MATERIALS I EQUIPS
- Percolador
- Morter
- Vas de precipitats
- Bany de sorra
- Envas de cristal topazi
- PRODUCTES:
- 5g d'infloresecencies
- 50g d'alcohol de 70grados
- DESENVOLUPAMENT:
- Peseu 5g d'infloresencies d'espigol i 50 g d'alcohol de 70 grados
- Tritureu en un morter les infloresencies fins a reduir-les a pols
- Col-loqueu la pols al percolador
- Feu passar alcohol lentament i en fred pel percolador.Rrcolliu l'alcohol que surt per la part inferior del percolador en vas de precipitats .El producte que recolliu es tintura de Lavandula angustifolia.
- PROCEDIMENT:
- El primer paso es de tarar la balansa , pesar 5g d'infloresencies y 50g de alcohol
- Despues pongo la infloresencies en el morter per a reduir-la en pols
- En un suport montare el perculador y pongo dentro el algodon en ves de bany de sorra
- Voi a introduir poco a poco el pols de infloresencia dentro del perculador
- La part inferior del perculador voi a poner el vas de precipitado par a recollir el alcohol que lo voi a introduir lentament en perculador
- El producto que he recollit es tintura de lavandula
- El producte rezultat es un extracte.
PRACTICA 07/01 LA DESECACIO
OBJECTIUS:Practicar el procediment de dessecacio mitjançat la dessecacio d'un aliment.
MATERIALS I EQUIPS:
- Balança
- Estufa d'assecat
- Placa de Petri
- PRODUCTES:
- Flasco petit de llenties cuites
- DESENVOLUPAMENT:
- Prepareu una taula per anar-hi anotant els rezultatsque obtindreu.
- Tareu la balança amb una placa de Petri.ara peseu-hi 15g de llenties cuites
- introduiu la placa de Petri amb les llenties a l'estufa d'assecat.Deixeu-l-hi 15 minuts a 95-105 grados.
- recupereu la placa
- Si heu pougut mantenir la tara a la balança ,ara peseu la placa i anoteu el pes de les llenties
- Introduiu-la de nou al forn ,a la mateixa temperatura, durant 15 minunts mes
- Repetiu l'operacio fins que el pes que aconseguiu sigui el mateix que l que hagiu obtingut a la pesada anterior.
- PROCEDIMENT:
- Primer pesem 15g de cada ingredient que tenim ,pa de molde ,pa blanci llenties
- Tarem la placa de Peri.possem el pa blanc
- conectem l'estufa d'assecat a una temperatura de 95 graus durant 15 min.
- Pasats els 15 min.obrim l'estufa i recuperem la placa
- Tornem a introduir-la de nou, a la mateixa temperatura, 15 min. mes repetiu els pasos anteriors l'estufa, aumentem la temperatura fins a 130 graus durant 15 min. mes
- Recuperem i anotem
- CONCLUCIONS:
- Que el procediment que vom seguir, no va ser igual com del llibre per la manca de temps.
- Calculeu el contigut d'humitat total de les llenties
- Calcul%Humitat total=Pes inicial/ Pes mesurat=15g/11,52g=1,30g
PA BLANC VS. PA DE MOTLLE
VS. LLENTIES
TEMPERATURA
|
TEMPS
|
PES
INICIAL
|
PES
MESURAT
|
DIFERENCIA
PES
|
%
HUMITAT
TOTAL
|
|
PA
BLANC
|
95°
|
15’
|
15g.
|
14’63g.
|
-0’37g.
|
97’53%
|
PA DE MOTLLE
|
95°
|
15’
|
15g.
|
14’32g.
|
-0’68g.
|
95’47%
|
LLENTIES
|
95°
|
15’
|
15g.
|
13’46g.
|
-1’53g.
|
89’73%
|
PA
BLANC
|
95°
|
15’
|
14’63g.
|
14’54g.
|
-0’09g.
|
96’93%
|
PA DE MOTLLE
|
95°
|
15’
|
14’32g.
|
13’41g.
|
-0’91g.
|
89’40%
|
LLENTIES
|
95°
|
15’
|
13’46g.
|
12’05g.
|
-1’41g.
|
80’33%
|
PA
BLANC
|
130°
|
15’
|
14’63g.
|
14’09g.
|
-0’54g.
|
93’93%
|
PA DE MOTLLE
|
130°
|
15’
|
13’41g.
|
11’90g.
|
-1’41g.
|
79’33%
|
LLENTIES
|
130°
|
15’
|
12’05g.
|
11’52g.
|
-0’57g.
|
76’80%
|
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada