dissabte, 27 de maig del 2017

Analisi d'aigues

PRACTICA      ANALISI D'AIGUES                              Imma Roca
  

  • OBJECTIU:Determinar el PH i cloració de aigues de diverses procedencies.
  • MATERIALS I EQUIPS
  • Comparador colorimètric de dos vasos.
  • Tires reactives d' acidesa
  • Mostres de aigues de diferents origens.
  • PRODUCTES:
  • 20ml PHENOLRED 0,03%
  • 20ml ORTHOTOLIDINE
  • PROCEDIMENT:
  • Omplir els vasos del comparador colorimètric d'aigua fins la marca.
  • Incorporar 4 gotes del reactiu al vas corresponent.
  • Tapar i barrejar.
  • Comparar el color de la mostra amb la escala de colors.
  • RESULTATS:
        MOSTRA:             PH/tira     PH/reactiu         CLOR            COLOR         OLOR

  1. De Mar                     9/10            8.2                     0.3ppm             terbola           no olor
  2. D'aixeta Igualada     9/10            8.2                        1ppm             incolora         olor clor
  3. Bassa Capellades      7                7.2                      0.3ppm            terbola            si
  4. De piscina                 6.8             7                         1.5ppm            incolora          si clor
  5. Aixeta Masquefa       7                7.6                     <0.5ppm          incolora          no olor
  6. Mineral Spar             7                8                         0.3ppm            incolora          no olor
  7. Osmosis Igualada          7                7.2                     <0.3ppm          incolora          no olor
  8. Aixeta Capellades     7.5             7.8                      <0.3ppm         incolora          no olor
  9. Bronchales                7                6.8                       0.3ppm          incolora           no olor
        CONCLUSIONS:





Les aigues que són per consum tenen un PH de 7(bàsic), molt baixa concentració de clor

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada